Slagwerk/Drums

Drummen in een band, trommelen bij een slagwerkgroep of achter een orkest, swingende ritmes met djembé's of conga's: als je het leuk vindt om met ritme te spelen is de opleiding slagwerk/ drums iets voor jou!

Je leert trommelritmes spelen en lezen en swingende drumritmes, zodat je voor je het weet zelf kunt meespelen met je favoriete liedjes! Als je toch iets meer melodie wilt spelen kun je ook xylofoon, vibrafoon of marimba leren. De eerste paar jaar doen we heel veel verschillende dingen, zodat we samen de perfecte richting voor jou kunnen uitzoeken!

Beginnen:
Je kunt beginnen vanaf 8 jaar. We beginnen met een oefenpad, en een paar stokken, je hebt niet direct een drumstel nodig. Natuurlijk is het wel veel leuker om op een echt drumstel te spelen, en die heb je dan na verloop van tijd ook nodig. Je docent informeert je hierover.
Een drumstel kun je niet huren bij de Muziekschool. Je hebt een drumstel al vanaf plm. € 350,-.

De lessen
De lesvorm wordt bepaald in overleg met de docent. Dat kan in groepen (twee of drie) of alleen. Ook is er de mogelijkheid om mee te doen bij ensembles: BOINK voor de onderbouw en HENGST voor de bovenbouw.

  • De beste drummer aller tijden

  • Supercoole drumsolo

  • Cubaanse percussie met vibrafoon

  • Slagwerkgroep Pompeï - 2012

Leeftijd
+7
Locatie
Hoofdgebouw
Lestijden
In overleg
Docent
Folkert Buis

Tarief:

7-18 jaar
46,95 p.m
18-20 jaar
51,70 p.m
vanaf 21 jaar
82,40 p.m

(10 termijnen)

schrijf je in

Ook als je niet in Hengelo woont, kun je bij ons individueel les krijgen. Hiervoor geldt een niet-gesubsidieerd tarief, wat neerkomt op een toeslag van 40% op het tarief

Word je aangemeld via een amateurvereniging (harmonie, fanfare, brassband) ? Dan geldt voor jou het zgn. HaFa tarief en krijg je 30% korting

Splash