Gitaar akoestisch

Gitaar is een erg veelzijdig instrument. Prachtige melodieën, strakke akkoorden en swingende ritmes. Na een paar jaar gitaarles kun je het allemaal zelf. Bedenk maar een muziekstijl en de gitaar kan het! Van klassiek tot jazz en van romantisch tot pop.

Als je op gitaarles zit krijg je meestal les in een groepje. Zo'n groepje bestaat uit maximaal vier leerlingen van je eigen leeftijd. Na een paar lessen kun je al bekende melodietjes spelen. Na een tijdje begint natuurlijk het 'echte' werk. Meerstemmige muziek en natuurlijk akkoorden.

Voor de jongste leerlingen maken we op de les gebruik van een kleinere gitaar. Zo'n 3/4 of 7/8 gitaar is kleiner waardoor je met je handen overal goed bij kunt. Gitaar is een instrument dat je overal tegenkomt: op radio en tv, van youtube tot concertzaal. In bijna alle muziekstijlen is er wel een rol weggelegd voor dit stoere instrument. 

Op de gitaarles leer je spelenderwijs allerlei speeltechnieken en muziekstijlen kennen waardoor je na tijdje gewoon niet meer zonder kunt. Veel plezier!

Beginnen:
Om te beginnen heb je een gitaar, voetenbakje en lessenaar nodig. Een goede beginnersgitaar kost ongeveer 250 euro. Voor kleine leerlingen bestaan er kleinere gitaren. Gitaren kunnen gehuurd worden via de muziekschool. Mocht je besluiten om zelf een gitaar aan te schaffen ga dan wel naar een goede gitaarwinkel waar je ruime keuze hebt en om advies kunt vragen. Voor vragen over het aanschaffen van een gitaar kun je natuurlijk bij je gitaardocent terecht.

De lessen:
In principe heb je 1 keer per week les op de muziekschool. De lessen zijn individueel of in groepjes. De voorkeur voor de beginnende gitarist ligt bij groeplessen. Het samenstellen van de groepjes wordt gedaan door de docent de lesdag en het tijdstip worden bepaald in overleg met de leerling en/of ouders. Op de les leer je in eerste instantie hoe je moet zitten en spelen en later komt het notenlezen aan bod. Dat gebeurt spelenderwijs en voordat je het weet kun je al bekende liedjes spelen.

Leeftijd
+7
Locatie
Hoofdgebouw
Wijkcentrum Slangenbeek
Amicitiagebouw Delden
Lestijden
In overleg
Docent
Christian Kuiper
Eric Mohede

Tarief:

7-18 jaar
46,95 p.m
18-20 jaar
51,70 p.m
vanaf 21 jaar
82,40 p.m

(10 termijnen)

schrijf je in

Ook als je niet in Hengelo woont, kun je bij ons individueel les krijgen. Hiervoor geldt een niet-gesubsidieerd tarief, wat neerkomt op een toeslag van 40% op het tarief

Word je aangemeld via een amateurvereniging (harmonie, fanfare, brassband) ? Dan geldt voor jou het zgn. HaFa tarief en krijg je 30% korting

Splash