Lunchconcert piano en viool vrijdag 17 maart

Vrijdag 17 maart verzorgen Hrayr Ter-Sargsyan en Santiago Juncal het lunchconcert. Hrayr Ter-Sargsyan komt uit Armenië, waar hij zeven jaar aan de muziekschool studeerde. Hij ontving een aanmoedigingsprijs bij het Nationale Jongtalentenconcours in Armenië. Vanaf 2011 studeerde hij viool aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle bij Sarah Kapustin, waar hij in 2016 is afgestudeerd. Hrayr heeft een Jaap Bolink viool en een Albert Nürnbergerstrijkstok in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Santiago Juncal is vanuit Vigo, Spanje, op zevenjarige leeftijd verhuist naar Nederland waar hij met pianolessen begon. Na een snelle muzikale ontwikkeling hij enkele prestigieuze beurzen , o.a. de Han Lammers beurs, vernoemd naar Han Lammers, de eerste Commissaris van de Koningin in Flevoland. Tevens studeerde hij orkestdirectie bij Peter Gaasterland aan het ArtEZ Conservatorium. Als dirigent heeft hij voor diverse orkesten gestaan, zoals verscheidene Nederlandse kamerorkesten. Momenteel vervolgt hij zijn Masteropleiding aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, hij combineert zijn directieopleiding met mijn piano-opleiding bij Frank van der Laar.

Op het programma staan o.a. werken van P.I. Tchaikovsky en L. van Beethoven. Het lunchconcert is gratis toegankelijk, begint om 12.30 uur en duurt ongeveer een uur.

Splash